Idag var första dagen på den nya satsningen. Det gick bra. Har ätit normalt och undvikit att sväva ut i massa god mat som är min stora last. Målet är som sagt att till slutet av 2015 väga 60 kilo mindre. Det är mycket, i våras gick jag ned -20 kilo på två månader innan jag föll tillbaka i gamla vanor.

En sak jag lärde mig då var att inte stressa. Inte stressa på nåt sätt överhuvudtaget, även om det känns som krafterna är stora i stunden. Jag är ju otålig som person och det blir så lätt att man stressar fram resultat. Men det visar ju sig gång på gång hur svårt det är att hålla i detta med vikten. Det är ju ett livslångt maraton som ska räcka hela livet och inte bara till nästa vägning. Det verkar som det gäller att få in nån slags rytm istället där det inte känns som en uppoffring utan bara vardag.

Nu under januari och februari har jag enligt planen inga krav på mig själv med motion. Ska i och för sig reparera cykeln(less på bussen som tar längre tid) så där får jag ju vardagsmotion. Men all träning i övrigt på gym och längre promenader är bara bonus. Allt fokus är annars på att äta normalt och köra fastedagar måndagar och torsdagar.

Från mars kickar mer regelbundna promenader in. Därefter tänker jag mig en successiv ökning av promenader till så småningom träning på gym nån enstaka gång i veckan. I slutet av december 2015 vore det ju en dröm att nå en vardag med regelbunden träning. Men för nu så är det ett litet steg i taget som gäller.